fbpx

סלט סלק חי עם רוטב ויניגרט

סלט קראנצ'י צבעוני בריא וטעים ברמות

תחזיקו חזק !!! מי ניסה לשים כמון ברוטב לסלט ? את האמת?
אז ככה זה התחיל, חשבתי על שילוב של גזר סלק ועשבי תיבול מפה לשם נזכרתי בסלט הגזר המרוקאי שאמא שלי עפה עליו ( אני פחות ) ויש בו כמון
חיממתי כמון במחבת ממש לשנייה הוספתי שמן זית חומץ ודבש ומפהההה רקדתי מאושר !!!
אכלתי גיגית
אז שוב ניסיתי משהו שונה לגמריי ו וואוו איך שהופתעתי

רשימת מרכיבים

  • 2 גזרים קלופים
  • 1 סלק אדום קלוף
  • בצל שאלוט אחד
  • חופן פטרוזילייה ונענע

    רוטב :

  • כפית כמון מחממים במחבת עד שיוצאת הארומה וכותשים במכתש ועלי
  • כפית דבש
  • כף חומץ תפוחים
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. את הסלק והגזר חותכים לרצועות דקות מאוד או במנדולינה
  2. קוצצים דק את השאלוט הפטרוזיליה והנענע
  3. בצנצנת נפרדת מערבבים את כל רכיבי הרוטב
  4. שופכים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.
  5. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ולמקרר עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה