מאפה קישואים וגבינות מטמטם

מאפה יווני מסורתי עם קישואים גבינות ושמיר ומעלף

אחד המאכלים האהובים עליי זה ספנקופיטה מאפה יווני מסורתי עם תרד וגבינות פשוט חולה עליו יכולה לחסל תבנית ענקית עם מלא אריסה וזיתים סורים שבורים
בקיצר התחשק לי לשנות גרסה אז השתמשי בקישואים .. הוספתי שמיר וכמובן בצל ירוק
רגע סיפרתי לכם שסבתא סלימה ז"ל הרגילה אותי מגיל קטן לאכול בצל ירוק ומלאאאא
חזרה למתכון
בקיצר מתכון פצצתי ומעלף לימי הקיץ הזוועתיים .. חחחחח חם לי
אה רגע לפני המתכון כמה דברים חשובים
את דפיי הפילו חשוב לכסות עם מגבת לחה כדיי שלא יתייבשו
את הקישואים ממלחים ושמים בצד כחצי שעה ואז סוחטים הייטב

רשימת מרכיבים

  • 4-5 זוקיני
  • 6 בצל ירוק קצוצים דק
  • ¼ כוס שמיר קצוץ
  • 250 ג פטה
  • 150 ג יוגורט – אני השתמשתי בבאפלו 10% שומן
  • כף שמן זית
  • כף גרידת לימון
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 11 עליי פילו מופשרים
  • ¼ כוס חמאה מומסת – להבריש את העלים

הוראות הכנה

  1. מגרדים את הזוקיני ממלחים עם כפית מלח – שמים בצד חצי שעה – סוחטים הייטב
  2. מערבבים את כל הגבינות ועשבי תיבול ואז מוסיפים את הקישואים

מכינים את המאפה

  1. לוקחים שני דפי פילו מורחים חמאה משטחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 אינץ
  2. ואז לפי הסרטון – לוקחים 3 דפיי פילו מורחים חמאה ביניהם שמים מהתערובת ומקפלים כאקורדיון
  3. חוזרים על הפעולה 3 פעמים
  4. מברישים עם שמן זית מעל
  5. אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות לכ 45 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.