fbpx

כרובית על מצע לאבנה ברוטב משגע

כרובית בתנור רכה בטירוף בתיבול מעלף

קבלו מתכון מלכות איזה טעים יצא לי יאללה
כרובית !! כמה שהיא יפה
הסיוט הכי גדול של בילדות לחזור מבית ספר ואמא היתה מעמידה סיר של כרובית עם עוף בליטר וחצי שמן
היכרות היחידה שהייתה לי איתה
עם השנים גיליתי אותה מחדש ! אחד הירקות האהובים עלי

רשימת מרכיבים

לכרובית

  • כרובית אחת גדולה או שתיי בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • כפית צ׳ילי גרוס מקסיקני
  • כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס תערובת של כוסברה פטרוזיליה ושמיר קצוצים
  • שן שום כתושה
  • כפית פפריקה אדומה
  • כפית דבש
  • 2 כפיות שומשום
  • 2 כפיות גרידת לימון

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים של הכרובית יחד
  2. משטחים על נייר אפייה
  3. מכניסים לתנור שחומם ראש ל 250 מ' 20 דקות או עד שמשחים
  4. בינתיים מכינים את הרוטב לזלף מעל הכרובית בהגשה
  5. מערבבים את כל המצרכים יחד חוץ מהשמן
  6. מחממים את השמן במחבת עד שחם ,לא רותח
  7. שופכים מעל התערובת ומערבבים הייטב

אני הגשתי את הכרוכית מעל לבאנה
אבל זה הולך שיגעון מעל חומוס או טחינה או איך שזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה