כרובית אפוייה בתנור עם תערובת תבלינים ושמן זית בשילוב רוטב טחינה עם קצת צ’ילי
גיגית לא תספיק ! אני אף פעם לא מבשלת את הכרובית לפני האפייה אני לא חושבת שזה נחוץ, אלא אם כן אתם רוצים אותה מאוד רכה… המילה רכה עכשיו הזכירה לי שניי מתכונים שאמא שלי האלופה הייתה עפה עליהם ואני הייתי עפה לכיוון החדר שלי עם צרבת נוראית חחח
תבשיל עוף עם ליטר שמן וכרובית והשנייה כרובית מטוגנת עם ליטר שמן
שמרו את המתכון המהמם הזה
1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
2. מניחים את פרחי הכרובית בקערה בינונית. מוסיפים את מרכיבי התיבול לקערה ומערבבים עד שכל פרחי הכרובית מצופים בתערובת
3. מפזרים את פרחי הכרובית בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מפזרים את הציפוי תירס ומכניסים לתנור למשך כ- 40 דקות, או עד שהפרחים מזהיבים (לשים לב שלא יישרף). לאחר 20 דקות, בעזרת כף, הופכים את פרחי הכרובית ואופים לעוד כ- 15 דקות, עד שפרחי הכרובית בצבע אחיד.
4. מוציאים מהתנור, מצננים
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה