fbpx

תפו”א קריספיים בתנור עם פטה ופרמזן

תפו"א בתנור חמאתיים מבפנים וקריספיים מבחוץ עם גבינה פטה ופרמזן יאמי אמיתי
נכנסתי למטבח בשעה 2 ולא ידעתי מה להכין , ואז נאורי הזכיר לי את התפו”א שליעד הכין לו לפני כמה שבועות , יצאתי לפעולה !!! האמת מהר מאוד לפני שליעד יכנס וירצה להכין ואז זה יקח שעה ולא היה לי כח לבלאגן במטבח חחחח למרות שליעד אלוף במטבח ממש אבל
הכנתי מטבל של שמנת חמוצה,פטרוזיליה קצוצה שום כתוש מלח פלפל ושמן זית
מעכתי כמה אבוקדו
הכנתי סלט עגבניות שרי צ’ילי ותירס
וכמובן מגש תפו”א בגודל של אולם שמחות חחחח
תכינו כפול … 🙂
אוהבת

רשימת מרכיבים

  • קילו תפו”א מזן ראטה שטופים היטב וחתוכים
  • כף מלח

    לתערובת הפרמזן:

  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 שיניי שום כתושות
  • כפית אורגנו טרי
  • כפית טימין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גבינת פטה – לפזר מעל לפני שמכניסים לתנור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים לחצאים או פרוסות
  3. מרתיחים מים , מכניסים את התפו”א פנימה לבישול של 15 דקות
  4. מוציאים החוצה ומסנים מהמים
  5. מורחים את תערובת הפרמזן בתחתית תבנית אפייה
  6. שמים מעל את התפוחי אדמה, הופכים אותם שהתיבול יעטוף אותם היטב
  7. מפזרים מעל פרמזן וחתיכות פטה
  8. אופים כ 30 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה