fbpx

שעועית ירוקה עם בצלי שאלוט וצ'ילי יבש

אחלה תוספת לכל ארוחה, שעועית ירוקה מוקפצת וטעימה אש

שעועית ירוקה יפה ואצילה
בילדותי שנאתי אותך כי תמיד שחית בים של שמן בסיר עגול עם עוף ועגבניות  … חחחח טוב שאמא לא באינסטוש
היום אני פשוט מתה על הטעם שלך
לפחות פעם בשבוע מקפיצה אותה עם שמן זית עגבניות טריות וכוסברה יבשה וזה פשוט מעדן !!
קבלו תוספת נהדרת לכל מנה
שעועית ירוקה עם מלא בצלי שאלוט וכמובן צ'ילי יבש

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • קליפה מגוררת של ליים או לימון
  • 4 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות
  • 2 צ'ילי יבש מושרה במים חמים לסנן – ולחתוך גס
  • כפית סוכר חום
  • כפית וחצי כוסברה יבשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי חבילה שעועית ירוקה טרייה או קפואה

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים , מוסיפים את השעועית ל 5 דקות ומסננים
  2. מחממים שמן , מוסיפים את הבצלים ואת הצילי ומטגנים עד שרך
  3. מוסיפים את שאר התבלינים ואז את השעועית המסוננת ממים
  4. מקפיצים כמה דקות .. בודקים טעמים ובולעים !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה