fbpx

רולדת שמרים ושוקולד מעלפת

בצק שמרים קטיפתי עם שתיי שכבות של שוקולד

המתכון הזה הוא בהשראת החברה הכי משוגעת ומהממת שלי עם שיער ורוד וכישרון לא הגיוני שהיא בעצם פיזיותרפיסטית אמא ל 3 בנים, באה ממשפחה סופר חרדית היפסטרית מעורבבת עם היפית
היא התחילה מלחמי מחמצת וחפירות בלי סוף כל שישי לגבי המרקם והטעם ומה דעתנו ווווו כמה שהיא לא מרוצה כי אף פעם היא לא היתה מרוצה למרות שהלחם היה טעים בטירוףףףףףףףףףףף
ואז פתחה מאפייה במוסך הביתי שלה וכך זה התחיל … לחמים מאפים
היום יש לה מאפייה אחת הפופולריות וגורמה שיש במלבורן במיקום שבו הייתה חנות האופנה הראשונה שלי

רשימת מרכיבים

לבצק – 2 רולדות

  • 500 ג קמח לבן
  • 220 ג שמנת חמוצה או יוגורט 3.5 שומן בערך מיכל וחצי
  • 100 ג סוכר
  • 10 ג שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 100 ג חמאה רכה

למלית היבשה

  •  90 ג סוכר
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 40 ג אבקת קקאו
  • כפית קינמוןשכבה נוספת של שוקולד :
  • 250 ג נוטלה או כל ממרח שוקולד אחר

הוראות הכנה

בצק

  1. מערבבים את כל היבשים יחד
  2. מוסיפים ביצים ויוגורט
  3. לשים עד שאחיד
  4. מוסיפים את החמאה בחלקים עד שהכל נטמע
  5. לשים לפחות ל 10 דקות עד שנוצר בצק חלק ודביק
  6. עוטפים הייטב ולמקרר ללילה או 4 שעות לפחות

מלית

  1. מרדדים לפי הסרטון
  2. מוסיפים את המילויים
  3. מגלגלים ומכניסים למקרר לשעה
  4. מוציאים מהמקרר, חותכים באמצע ויוצרים צמה
  5. מורחים חמאה ומפזרים סוכר
  6. מכסים ומתפיחים במשך שעתיים או עד שתופח
  7. אופים בתבנית אינגליש קייק כדיי לשמור על הצורה אחרת היא יכולה להשתטח לצדדים
  8. אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות לכ 30-45 ד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה