fbpx

רוגלך מבצק שמנת עם פירות יבשים וקינמון

רוגעלך שימסו לכם בפה, המלית משגעת ומשתלבת פצצה עם הבצק

את הרוגלך הזה אתם לא תצליחו להפסיק לאכול עוד אחד ועוד אחד ועוד כמה חחחח
את המתכון הזה לקחתי מספר בישול שיש לי כבר 20 שנה של קלאודיה רודן האחת ויחידה, הספר שלה מורכב ממתכונים מקוריים של המטבח היהודי בעולם … ספר שכולו מסורת וסיפורים אמיתיים
אין בספר צילומים של המנות או צבעים אבל כל מתכון ניצחון
הבצק הזה כל כך פשוט להכנה רק חובה שישאר קר כלומר צריך לעבוד איתו מהר שלא ידבק
לגביי המלית אתם מוזמנים לשנות את סוגי הפירות יבשים וכו…
מעדן אמיתי !!

רשימת מרכיבים

  • 180 גרם חמאה קרה
  • 2 כוסות קמח לבן ( 250 ג)
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 ג גבינת שמנת
  • 100 ג שמנת חמוצה

למילוי :

  • ½ כוס סוכר חום
  • כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס דובדבנים מיובשים
  • ½ כוס צימוקים
  • כף קינמון

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

  1. שמים במעבד מזון קמח ומלח מערבבים קלות
  2. מוסיפים קוביות חמאה ומפעילים את המעבד מזון על מהירות גבוהה עד שנוצרים מעין פירורים
  3. מוסיפים גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומפעילים מעבד מזון עד שנוצר בצק. (אל תערבבו מידי)
  4. חותכים את הבצק ל 3 חלקים שווים
  5. משטחים את הבצק למעין דיסקית ועוטפים את הבצק בניילון נצמד

מכניסים למקרר לצינון למשך שעתיים או יותר

מלית :

  1. את כל חומרי המלית טוחנים במעבד מזון עד שקצוץ דק ולח
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר
  3. מרדדים כל חלק על גבי משטח מקומח לעיגול בינוני
    (תדאגו לקמח את המשטח היטב. החמאה בבצק, מתחממת מהר ואז היא נצמדת למשטח)
  4. מברישים במים את העיגול
  5. מפזרים 1/4 מכמות המלית
  6. בעזרת סכין חדה חותכים כל עיגול ל למשולשים שווים – לא משנה הגודל
  7. ומגלגלים כל משולש מחלקו הרחב ועד לקצה
  8. מסדרים את הרוגלך במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה,
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 דקות
  10. מפזרים אבקת סוכר מעל וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה