fbpx

קציצות רכות במיוחד עם מנגולד וראש סלרי

קציצות בקר עם כרישה גבעולי מנגולד וסלרי , חגיגה של טעמים

מי ניסה להוסיף ראש סלרי מגורד לקציצות ?
וואו וואו וואו מטורףףףףף
רציתי משהו קצת שונה מהרגיל וירקות אתם כבר יודעים כמה שאני אוהבת
לא משנה מה אני מבשלת במשך היום תמיד אני חושבת על דרכים להכניס כמה שיותר ירוק ..
המתכון הזה כל כך מיוחד ואני כל כך שמחה לשתף אתכם
הידיים הסופר מוכשרות הם של אמא שלי שעזרה לי לגלגל את הקציצות
אל תהססו רוצו להכין וספרו לי איך יצא

רשימת מרכיבים

לתערובת הבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל מגורד
  • 2 כפות פירוריי לחם
  • ½ ראש סלרי מגורד
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • כפית פפריקה
  • 2 פלפל אנגלי טחון
  • כפית כורכום
  • כף שמן

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • ראש סלר חתוך לקוביות
  • כרישה אחת חתוכה לקוביות
  • 12 גבעוליי מנגולד מנוקים היטב
  • כפית כורכום
  • פלפל שחור
  • כפית פפריקה
  • פלפל אנגלי אחד טחון
  • כף רסק עגבניות
  • 2.5 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. מעסים את כל כל חומרי הקציצות היטב ושמים בצד
  2. בינתיים בסיר רחב מחממים את ה ¼ כוס שמן
  3. מוסיפים את הראש סלרי מטגנים לשנייה ואז את גבעולי המנגולד והכרישה
  4. אחריי שהכל מתאחד יחד מוסיפים את התבלינים ומים
  5. מביאים לרתיחה
  6. יוצרים קציצות עגולות ומפזרים בסיר בעדינות
  7. מכסים את הסיר , מנמיכים להבה בלינונית ומבשלים ל 35 דקות עד שהרוטב מסמיך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה