fbpx

קציצות עם מנגולד ולימון כבוש מטריפות

אחד המתכונים המיוחדים שהכנתי, אתם תשתגעו על הטעמים ואין פה הרבה עבודה

הן יצאו לכם רכות .. טעימות… עדינות…מטריפות !! קציצות עם רוטב מנגולד ולימון כבוש
אני משתמשת בציפוי תירס פריך אבל פירורי לחם זה אחלה ויעשה את אותה עבודה
השתמשתי גם בעלים וגם בגבעולים של המנגולד – יש אצלי בהיילייטס איך מקלפים את הסיבים מהגבעולים אז אם אתם לא מוצאים שאלו אותי ואשלח לכם באהבה
בטח אתם שמים לב שאצלי אין אבקות מרק הכל טבעי ומבטיחה לכם שהטעם מהמם

רשימת מרכיבים

  • 250 ג בשר בקר טחון
  • 250 ג בשר הודו טחון – פרגית
  • 1 בצל מגורד
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות ציפוי תירס פריך או פירורי לחם
  • כף שמן
  • ½ כפית כמון טחון
  • כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל לבן גרוס
  • מלח לפי הטעם

רוטב:

  • 2 כפות שמן
  • בצל קצוץ
  • 1 חבילת עלי מנגולד – עלים וגבעולים חתוכים קטן
  • ¼ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל לבן גרוס
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • 1.5 כוסות מים

הוראות הכנה

תערובת הבשר:

  1. מערבבים את כל המצרכים של תערובת הבשר ומעסים היטב עד שהתערובת אחידה

הכנת הרוטב:

  1. מחממים שמן בסיר שטוח , מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שזהוב
  2. מוסיפים את המנגולד , התבלינים והלימון ומערבבים הייטב למשך דקה
  3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
  4. מסדרים את הקציצות בסיר בעדינות , מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית כ 30 שעה עד 40 דקות עד שהרוטב מסמיך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה