fbpx

קציצות עוף מיוחדות

קציצות עוף עם כרשה רכות וטעימות ביותר

אמא שלי אצלי כבר שבוע , גרה בבאר שבע
לא פשוט.. מה אומר לכם.. חייבת להגיד שהכל מקבל משמעות אחרת פשוט הכל !!!!! הליכה ברחוב עם סימבה , העצים הירוקים
אוויר לנשימה
אפילו החרדות איפשהו נרגעו !!! בהשוואה למה שקורה אלוהים .. תודה על מה שיש תודה !!!! פליזזז אשמח מאוד לדעת מאיפה אתם .. והאם אתם בסדר

אז במעבר חד אני מאוד מתרגשת לשתף מתכון ראשון מאז פרוץ המלחמה
קציצות עוף רכות רכות שלא תאמינו ברוטב עגבניות ופטריות טריות

כל שאלה אני כאן
אוהבת מאוד
אל תשכחו לנשום … הליכות באוויר,, מדיטציה !!! נשבעת שמדיטציה מצילה אותי

רשימת מרכיבים

  • 500 גרם עוף טחון – לא חזה
  • 1 כרישה גדולה החלק הלבן בלבד
  • 2 כפות ציפוי תירס
  • ½ כפית כורכום
  • כפית מלאה פפריקה
  • ½ כפית פלפל לבן
  • כף שמן
  • מלח לפי הטעם

רוטב:

  • פחית שימורי עגבניות מרוסקות – אני אוהבת את מוטי
  • 2 כפות שמן
  • ½ בצל, קצוץ דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לרבעים

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הכרישה עד שרכה
  2. סוחטים מעט וטוחנים במעבד מזון או קוצצים דק דק
  3. מערבבים בקערה את חזה העוף הטחון עם הכרישה המבושלת ציפוי תירס ותבלינים

מניחים בצד ל 10 דקות

מכינים את הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות, הרסק והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות
  2. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים וממשיכים לבשל עד שמסמיך מעט
  3. מרטיבים ידיים יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף , לא להילחץ התערובת מאוד רכה ודביקה וזה מעולה !!!
  4. ומניחים בזהירות בתוך הרוטב המבעבע מבשלים כ-20 דקות מכוסה עם קצת פתח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה