fbpx

קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים של אמא שלי האלופה מבטיחה לכם ליקוק אצבעות

נזכרתי בבקלה שאמא הייתה מטגנת פעם בשבוע אחריי שהיא ציפתה אותו בקמח ותמיד היא טיגנה בנוסף עגבניות טריות שום וצ’ילי
ככה היינו נופלים על הדג איך שהוא עם כיכר לחם לבן או שחור מהמכולת
תוך כדי אני נזכרת שהמשפחה שלי הגיעה לקייפטאון בדרום אפריקה ששם התחתנתי , נסענו לנמל לקנות דגים בשם ילו תייל YELLOW TAIL … אמא טיגנה באותה צורה.
התחשק לי מאוד להכין משהו יותר חורפי עם רוטב עסיסי
אני יודעת שאתם תלקקו את האצבעות

רשימת מרכיבים

לתערובת הקציצות

  • חצי קילו בקלה טחונה
  • 4 שיני שום כתושות
  • כוס כוסברה קצוצה – עלים בלבד
  • 2 כפות ציפוי תירס או פירורי לחם
  • כפית גדושה מלח
  • כפית פפריקה
  • כפית כורכום
  • כף שמן

לרוטב

  • 8 שיניי שום חצויים
  • 2 צ’ילי ירוקים חתוכים
  • ½ צ’ילי אדום חתוך לעיגולים
  • 3 פלפלונים חצויים
  • 3 עגבניות רכות מגורדות
  • 1 גזר חתוך לעיגולים
  • כף גדושה של רסק
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • כף שמן
  • מלח
  • כוס מים

הוראות הכנה

לקציצות

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב כ- 5 דקות עד שהתערובת מתגבשת
  2. יוצרים קציצות קטנות ושומרים בצד

מכינים את הרוטב

  1. במחבת רחבה מטגנים את השום, הפלפלים, הפלפלונים והגזר לכמה דקות
  2. מוסיפים את העגבניות המגורדות והרסק ומערבבים היטב
  3. בינתיים מערבבים בכוס את התבלינים עם כף השמן ואז מוסיפים לרוטב
  4. מוסיפים את הכוס מים וממשיכים לבשל עוד רבע שעה על אש בינונית עם מכסה
  5. מוסיפים את הקציצות בעדינות רבה, ומכסים לעוד 20 דקות עם מכסה קצת פתוח טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה