fbpx

קציצות בשר וכרישה של דודה מרסל ז"ל

נשבעת לכם שאלו הקציצות הכי רכות וטעימות שאי פעם הכנתם

בחיים שלכם לא טעמתם קציצה כזאת ויש פה הבטחה מכל הלב ואמיתית !
זה מתכון של דודה יקרה שלי מרסל חכים ז”ל
היתה למרסל אזכרה השבוע של שנה למותה וביקשתי מאמא שלי שתיתן לי מתכון מיוחד שלה
לא האמנתי כלומר כן האמנתי כי כל מה שהיא היתה מבשלת היה חלום
הכל היה פשוט ועשיר בטעמים בדיוק כמוה
אישה שנלחמה בחיים, איבדה שניי ילדים ועדיין כמו לביאה שרדה למען ארבעת הילדים האחרים
לפני שנה היא נכנעה לקושי ולסבל

אז תשמרו, תחבקו תאהבו את המתכון הזה ואל תשכחו לקרוא לו הקציצות של מרסל כי אם תחפשו בגוגל או בכל מקום אפשרי לא תמצאו מתכון בסגנון הזה 🥹

רשימת מרכיבים

החומרים לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 כפות פירורי תירס או לחם
  • 1 גבעול כרישה גדול (החלק הלבן)
  • מלח ופלפל שחור
  • כפית כורכום
  • כף שמן

החומרים לרוטב:

  • 2 כפות שמן
  • 1 צ’ילי יבש קצוץ
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 4-5 עגבניות בשלות מגורדות
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס מים

 

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

  1. חותכים את הכרישה ומבשלים במים רותחים כחצי שעה עד ריכוך, מסננים וסוחטים
  2. קוצצים את הכרישה דק דק
  3. מערבבים את יתר החומרים של הקציצות ומוסיפים את הכרישה ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה ורכה
  4. מניחים בצד למשך 10 דקות , מכדררים לקציצות ושמים בצד

הכנת הרוטב:

  1. מחממים את השמן ומוסיפים את הצ’ילי
  2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים ל 5 דקות
  3. מוסיפים את הרסק והתבלינים והמים ומבשלים ל 5 דקות
  4. מסדרים את הקציצות בעדינות, מביאים לרתיחה
  5. מנמיכים להבה ומכסים חלקית
  6. מבשלים 30 דקות בלהבה בינונית

    אין דברים כאלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה