fbpx

קלאפוטי משמשים

מאפה קייצי מין סוג של פודינג אפוי פשוט מעלף

יש לי וידוי המתכון הזה היה אמור לעלות אתמול אבל מההתרגשות שאני לא יכולה להסביר במילים ועם דמעות בעיניים … אני רוצה לשתף את כולכם שביום ראשון בערב ישודר האודישן שלי במאסטר שף מקווה שתצפו
ועכשיו למתכון אחרת אני יתחיל לבכות שוב
הכנתי קלאפוטי משמשים
מאפה קייצי מין סוג של פודינג אפוי פשוט מעלף
בהשראת האחת שהכל אצלה מקורי והיא שפית וקונדיטורית ואני מתה עלייה @michi_blog

רשימת מרכיבים

  • 300 ג גרם משמשים חצויים בלי גרעין
  • 3 כפות סוכר חום

לבלילה:

  • 4 ביצים ½
  • כוס סוכר
  • מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל או (150 מ"ל שמנת מתוקה ו100 מ"ל חלב)
  • כפית תמצית וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • גרידת תפוז
  • מעט חמאה לשימון

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה בינונית משמשים עם ה 3 כפות סוכר חום.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  3. משמנים תבנית במעט חמאה.
  4. מסדרים את המשמשים בתבנית פאי עגולה בקוטר 22-24 ס״מ לא מתפרקת.
  5. בקערה גדולה מערבבים את הביצים והסוכר כדקה, עד שהביצים מבהירות מעט.
  6. מוסיפים את השמנת, הווניל והתפוז עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  7. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים לבלילה אחידה.
  8. יוצקים את הבלילה (מומלץ דרך מסננת לתבנית) מעל המשמשים.
  9. מפזרים מעל סוכר חום שנותר.4.
  10. אופים 32-40 דקות, עד שהבלילה מזהיבה.
  11. מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה