fbpx

קונפי עגבניות צלויות עם אורגנו ושום

ממרח עגבניות אורגנו שום טעים בטירוף

אתם תעופו בדיוק כמוני, תקפתי כיכר לחם מחמצת עם קערת קונפי ופטה טוב מה לעשות אני אוהבת אוכל טוב
בקיצור מהממים זה ישמר לכם במקרר לפחות שבוע
תכינו כמות לשבועות
אה רגעעע תוך כדי כתיבה אני מדמיינת כף עמוסה ליד עוף בגריל או צלי בשר יוו
טוב חפירה הסתיימה
הנה המתכון באהבה גדולה

רשימת מרכיבים

  • 10 עגבניות תמר או רגילות אדומות ורכות
  • ¼ כוס שמן זית
  • כף אורגנו טרי – פליז טרי ולא יבש
  • ½ כפית צ'ילי גרוס
  • 2 שיניי שום כתושות
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. חוצים עגבניות לחצי
  2. מערבבים את כל המצרכים ביחד
  3. מסדרים את העגבניות מעל רשת צלייה ומתחתיה תבנית
  4. את הרוטב שנישאר בקערה שמים בצד
  5. אופים כ 3 שעות בחום 150 מ'
  6. העגבניות צריכות להיות מאוד רכות ומקומטות
  7. מוציאים החוצה ומצננים
  8. חותכים לחתיכות גדולות או קצוצות ומחזירים לרוטב
  9. שמים בצנצנת נקייה ולמקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה