fbpx

קוגל תפוח אדמה מקורי

קוגל תפוחי אדמה, פשטידת תפוחי אדמה אפוייה מהמטבח האשכנזי ליקוק אצבעות אמיתי

לא לנשום !!!!!!!! שכחו מהכל לרגע יש פה מתכון ששווה זהב
אחלה תוספת שבעולם לערב פסח
קוגל תפוח אדמה מושלם ביותר עם מליחות עדינה קריספי מבחוץ ורך חמאה מבפנים
תגישו לצד בשרים עוף דגים מה שבא לכם
חשוב מאוד לשטוף את התפוח אדמה מהעמילן ולסחוט ממש טוב
אל תפחיתו בכמות השמן כי זה חובה לעסיסיות ולקריספיות
את המתכון הזה לימדה אותי חברה כפרה מאוסטרליה בשם מריאשה
חג שמח

רשימת מרכיבים

  • 1.2 קילו תפוח אדמה טריים
  • 1 בצל מגורד
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים
  • 6 כפות שמן
  • תבנית אפייה מלבנית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל 180
  2. מכניסים את התבנית לתנור החם ל 10 דקות
  3. מקלפים ומגרדים את התפוחי אדמה
  4. שמים במסננת ושוטפים עם מים קרים ומסננים היטב
  5. סוחטים היטב ממש עד שאין נוזלים בכלל
  6. בינתיים בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים בצל מגורד עם הנוזלים שלו שמן מלח ופלפל
  7. מוסיפים את התפוח אדמה פנימה ומערבבים הייטב
  8. מוציאים את התבנית מהתנור ומשמנים מכל הכיוונים , תזהרו לא להישרף
  9. שופכים את הבלילה ומשטחים הייטב
  10. מטפטפים עוד כף שמן ולתנור לשעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה