fbpx

קדירת בשר עם ירקות שורש

תבשיל קדירה חורפי וטעים בטירוף עם בשר וירקות שורש שאין מצב שלא יצליח

אני מתה על החורף .. על התוצרת החקלאית , מרקים ,הליכה בחוץ עם סימבה אחרי הגשם באויר הצח
הבקרים הקרים עם כוס קפה ביד שנייה אחרי שהילדים הלכו לבית הספר
כנראה שכל כך הרבה שנים במלבורן שרוב השנה קר שם התרגלתי לקור
רק שתדעו שאפילו בקיץ היום יכול להתחיל ב 40 מעלות ובערבים לצנוח ל 10 מעלות וקור עז גשמים וכו….. קשה לדמיין זה דיי מטורף

אזזזז כשקר לי מדי אני מכינה קדירה
אין פה הרבה עבודה אבל יש פה אהבה 💜 אהבה לאוכל

רשימת מרכיבים

  • 1/2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
  • 1 בצל חום קצוץ
  • 3 שיני שום חתוכות
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס קמח תירס – ללא גלוטן
  • 2 כוסות ציר ירקות או אבקת מרק עם מים – יש לכסות את הבשר
  • 1/2 בקבוק פסאטה עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • 4 עלי דפנה
  • כפית טימין יבש
  • כפית סוכר חום
  • כפית אבקת חרדל
  • 2 גזרים חתוכים
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים
  • 2 שורשיי פטרוזילייה

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר ברזל או כל סיר שיתאים לתנור
  2. מוסיפים בשר ( אחרי שעוטפים אותו בקורנפלור ) מטגנים משניי הצדדים ומוציאים החוצה.
  3. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד ששקוף
  4. מוסיפים את כל התבלינים הסוכר ועשבי התיבול ומטגנים לכמה דקות
  5. בשלב הזה  מחזירים את הבשר
  6. מוסיפים לאט לאט כ- 1/4 כוס מרק עוף ומגרדים את התחתית משאריות הקורנפלור שבטח נדבקו
  7. מוסיפים את שאר המרק, הפסאטה עגבניות, תפוח האדמה השורש פטרוזילייה והגזר.
  8. מערבבים ומביאים לרתיחה
  9. מכסים, ואז מנמיכים לבישול של שעה על הגז
  10. ואז מכניסים לתנור בחום 160 לכשעתיים או עד שהבשר רך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה