fbpx

קארי עוף תאיילנדי עם חמאת בוטנים וקרם קוקוס

קארי תאיילנדי אותנטי פשוט משגע, קרימי ועשיר בטעמים

אין דבר שאני אוהבת יותר מהמטבח התאילנדי פשוט אין 🇹🇭
חומרי הגלם שאני יודעת שהם לא הכי מוכרים וגם לא הכי קלים להשגה הם פשוט טעימים ברמות מטורפות במיוחד כשמשלבים אותם עם קרם קוקוס 🌴
אני נחשפתי למטבח הזה באוסטרליה היו לי המון חברות תאיילנדיות שלימדו אותי לבשל
כשהודיה הייתה תינוקת הייתה לי מטפלת תאילנדית בשם טו , איזה מהממת יוו איך אהבתי אותה היא הייתה מכינה לי את הקארי הכי טעים בעולם
אז כמה דברים חשובים:
ניתן להשיג את הלמון גראס והקפיר ליים אצל עלה הביתה ואצל ירקנים
אפשר להשיג עליי קפיר ליים יבשים בחנויות טבע ותבלינים
סמכו עלי פה אפשר להקפיא את הקפיר ואת הלמון גראס ומבטיחה לכם מרוב שאתם תתענגו על הקארי הזה אתם תכינו אותו עוד ועוד

רשימת מרכיבים

  • כף סוכר דקלים או סוכר חום
  • 2 שיני שום חצויות
  • כפית שורש ג’ינג’ר קלוף
  • כף רוטב תמרינדי
  • כף רוטב סויה
  • 2 עליי קפיר ליים טריים או יבשים
  • גבעול למון גראס טרי חתוך ל 4 רק החלק הלבן
  • ½ בצל שאלוט קטן
  • מיץ מ ½ ליים
  • ¼ כוס עליי כוסברה
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 250 מ”ל קרם קוקוס
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

לעוף

  • 2 כפות שמן חמניות
  • 500 גרם פילה עוף, חתוך לקוביות

הוראות הכנה

  1. טוחנים את כל המצרכים של המחית קארי במעבד מזון עד לתערובת חלקה
  2. בינתיים מחממים מחבת עם שתיי כפות שמן עד שמאוד חם
  3. מוסיפים את קוביות הפילה עוף ומטגנים עד שזהוב בערך 6 דקות , תערבבו מדיי פעם
  4. שופכים את הרוטב שהכנו ומערבבים הייטב
  5. מבשלים על להבה בינונית גבוהה 5-7 דקות מערבבים מדיי פעם
  6. מורידים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה