fbpx

קארי מסמאן עם רצועות בקר

קארי מסמאן טעים בטירוף מבוסס על תפוחי אדמה ובקר

איזה טעים הקארי הזה יאללה
אתם כבר יודעים שרוב הפעמים אני מכינה את מחיות הקארי שלי לבד אבל כשמדובר במותג @blueelephant בלו אלפנט אני זזה הצידה חחחח
המחיות מיוצרות בתאילנד בעבודת יד בלי חומרים משמרים הכל טבעי ממש נשבעת שאני אפילו טועמת אותם ככה
קבלו מנה תאילנדית קלאסית שניתן למצוא אותה בעשרות גרסאות שונות, כמעט כל משפחה מכינה המסמאן בצורה מעט שונה. תבשיל קארי המבוסס על תפוחי אדמה ועוף או בקר. לא מאוד חריף והוא עשיר בטעמים וארומה.

רשימת מרכיבים

  • 70 ג' מחית קארי מסמאן
  • 300 ג רצועות אנטריקוט או סינטה
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 400 מ"ל קרם קוקוס
  • מלח
  • כפית סוכר
  • ¼ לימון סחוט
  • 4 תפ"וא בינונים חתוכים לקוביות
  • חופן שעועית ירוקה
  • ½ כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים עד שעולה ארומה חזקה
  2. מוסיפים את רצועות הבקר ומטגנים עד שמשנה צבע
  3. מוסיפים תפוח אדמה,שעועית ירוקה, קרם קוקוס, מים סוכר ומלח
  4. מערבבים היטב מכסים ומבשלים על אש בינונית כ 20-30 דקות
  5. טורפים עם אורז יסמין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה