צלי כתף בתנור הכי רך וטעים שיש

צלי כתף במרינדה מנצחת ! מתכון שייכב אצלכם כל שישי

צלי כתף חמאתי לראש השנה
אין מתסכללל מזה שמכינים צלי בשר בתנור והוא יוצא יבש מדיי או גומי
למדתי עם השנים איך לצלות נכון כל מיניי סוגים של נתחים
פליזזזז תעשו בדיוק לפי ההוראות ויצא לכם מ ו ש ל ם
מומלץ להכין את המרינדה יום לפני ולהכניס למקרר ללילה

 

רשימת מרכיבים

  • 1.5 ק"ג צלי כתף
  • ראש שום עם הקליפה

למרינדה:

  • כף טימין יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • כף שטוחה אבקת בצל
  • 1/3 כוס רוטב סויה – רוטב סויה בהיר
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • כפית גדושה מלח גס
  • כפית גדושה פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות, חום עליון תחתון (לא טורבו).
  2. לוקחים תבנית שטוחה ורחבה ומסדרים את הצלי
  3. מפזרים את שיניי השום מסביב
  4. שופכים את הרוטב מעל ומעסים היטב
  5. מוסיפים את המים
  6. אוטמים בעזרת נייר אפיה וכסף היטב חשוב שהאיטום יהיה יסודי
  7. מעבירים לתנור (160 מעלות) למשך 3-4 שעות, או עד שהבשר מרגיש רך אפילו אם צריך להאריך בעוד חצי שעה או שעה אין בעיה בכלל
  8. אחרי שהבשר רך, מסירים את הנייר כסף, מכוונים את התנור ל-200 מעלות
    מחזירים לתנור לעוד 15 דקות עד שזהוב מעט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.