fbpx

צלי בשר בתנור רך ומשגע עם חרדל שום

קבלו מתכון להכנת צלי בקר מושלם שמתפרק עם מזלג עם רוטב ממכר

תקשיבו רגע נשבעת לכם כל איטליז שאני נכנסת אליו ומבקשת נתח צלעות אני מקבלת תגובה כזאת : לטחון לך אותו או קוביות ?
ואז אני מגיבה לאאאאא מה פתאום תשאיר לי אותו שלם
ואז הוא אומר מה שלם
ןאז אני אומרת אחלה צלי לתנור
ואז הוא עונה מה פתאום לתנור רק כתף
בקיצרררררר אני עייפה מקצבים שחושבים שהם מבינים !!!!!! חחח
מי מקשיב לי והולך על נתח צלעות ?
קבלו מתכון עילפון של צלי שימס לכם בפה
יוצא רך רך רך רק תעקבו אחרי המתכון

רשימת מרכיבים

  • 1.2 ק”ג בשר צלעות מס’ 2
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לרבעים

לרוטב:

  • 2 ענפי רוזמרין טריים עלים בלבד
  • 2 שיני שום מגורדות
  • כף גדושה חרדל דיז’ון
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • כף רוטב סויה
  • ¼ כוס מים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב
  2. מניחים את הבשר בתבנית אפייה, מפזרים את הבצל ושופכים את הרוטב מעל
  3. מעסים היטב מכל הכיוונים
  4. מוסיפים את ה ¼ כוס מים
  5. צולים בחום גבוה (250 מעלות) כ- 20 דקות
  6. מורידים את החום ל-150 מעלות, מכסים היטב עם נייר אפייה ואז נייר כסף הדוק
  7. ממשיכים לצלות כ 3 שעות
  8. הבשר אמור להיות רך כחמאה
  9. מוציאים מהתנור ונותנים לו לנוח

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה