fbpx

פשטידת תפו״א ובשר עם עשבי תיבול

פשטידת בשר ותפוחי אדמה שנכנסת לתנור ויוצאת עסיסית ביותר

פשטידת בשר טחון ותפו”א המצאה גאונית שלי ושל אמא שלי
תנו לי לעוף פה שניה על הדבר הטעים הזה שרגע לפני שהכנסתי אותו לתנור דאגתי שאולי זה יצא יבש אבל ההפך קרה !!!! הוא יצא עסיסי לאללה
הסוד הוא בבצל המגורד והלישה של הבשר לפחות 5 דקות
התפו”א שנקראים באטר הצילו אותי מהם נפלתי על ארגז !
תכינו סלט ירקות קצוץ
תגישו עם טחינה או עמבה חחחח העיראקיות שבי

רשימת מרכיבים

  • 6 תפוחי אדמה (בינוניים) קלופים ופרוסים דק -בינוני מהצד הארוך

בצלחת מערבבים את הבאים:

  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור טחון
  • ¼ כוס שמן חמניות

לבשר:

  • ½ בשר טחון
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפייה
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ½ כוס עליי כרפס קצוצים
  • ½ כוס פטרוזילייה קצוצה
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • מלח לפי הטעם
  • ½ כפית קינמון
  • כף שמן
  • כף רסק עגבניות

הוראות הכנה

  1. מעסים היטב את כל החומרים של הבשר לפחות 5 דקות ושמים בצד
  2. מרפדים תבנית אפייה, מסדרים שכבה של תפוחי האדמה תוך כדי טבילה שלהם בשמן
  3. ואז משטחים את הבשר בצורה אחידה וישרה
  4. ושוב שמים שכבת תפוח אדמה מעל הבשר
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , כשעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה