fbpx

פסטה פסטו קרימי ומשגע עם צנוברים

פסטה בקלי קלות עם רוטב פסטו עבודת יד

פסטו מזכיר לי את saralevstudio שרה החברה שהיתה כמו אחות בשבילי באוסטרליה, היינו נקרעות מצחוק על דברים שרק אני והיא נבין
היא הייתה העוגן והמשענת שלי
היינו משפחה אחת לשנייה , שבתות וחגים ביחד
אז שרה המתכון הזה מוקדש לך לארוחות השחיתות בשבתות אצלך בבית יאלופת עולם

רשימת מרכיבים

ספגטי או פטוצ'יני  (500 גרם)

לרוטב

  • 2 כוסות רק עלי בזיליקום בלי הגבעול
  • חצי כוס (120 מ״ל) שמן זית
  • חצי כוס (50 גרם) צנוברים או אגוזי מלך
  • חצי כוס פרמז’ן מגורר
  • 2 שיני שום
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פרמז’ן לפזר מעל

הוראות הכנה

  1. כותשים את השום עם מעט מלח ים ועלי הבזיליקום במכתש ועלי .
  2. מוסיפים את הצנוברים לתערובת וכותשים היטב.
  3. מוסיפים שמן זית
  4. מעבירים את הפסטו שהתקבל בקערה, מוסיפים חצי מכמות הפרמזן ומערבבים
  5. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים ע”פ הוראות
  6. שומרים כוס מי פסטה בצד
  7. ממיסים כף חמאה
  8. מוסיפים את הפסטו ומטגנים
  9. מוסיפים את מי הפסטה ומבשלים לכמה דקות עד שמסתמך
  10. מוסיפים את הפסטה מערבבים וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה