fbpx

פסטה ברוטב עגבניות שמנת שום וסלמון גורמה אמיתי

פסטה ברוטב עגבניות שמנת עם שום וסלמון

אוהבים סלמון ? עכשיו דמיינו אותו צרוב עם שמן זית ותבלינים ואז מצטרף לחגיגה שלמה של עגבניות שום שמנת ועוד
אם עדיין לא ניסיתם זה הזמן מבטיחה לכם גורמה בצלחת
הרכות והחמאתיות של הסלמון יחד עם השמנת והשום הצילווווווווווווו טוב התחלתי לרקוד שוב

 

רשימת מרכיבים

  • 400 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות
  • 500 גרם פסטה, פנה או פטוצ'יני
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 צ'ילי אדום פרוס דק
  • כף טימין טרי
  • 2 בצל ירוק קצוץ דק
  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
  • פחית שימוריי עגבניות חתוכות דק
  • כוס מי הבישול של הפסטה
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מייבשים היטב את הדג ומביאים אותו לטמפרטורת החדר – חותכים לקוביות
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. מתבלים את הדג במלח ובפלפל וצורבים 3-2 דקות מכל צד.
  3. מעבירים לצלחת.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  5. בינתיים מחממים במחבת גדולה את יתרת שמן הזית ומטגנים את השום צ'ילי וטימין ממש לדקה
  6. מוסיפים את הפחית שימורי עגבניות, כף הרסק וכוס המי פסטה ומבשלים כ 10 דקות לפחות.
  7. תוך ערבוב מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם
  8. מוסיפים את הסלמון ומבשלים תוך כדיי ערבוב עדין
  9. מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת ומערבבים.
  10. מפזרים בצל ירוק ופרמזן
  11. מגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה