fbpx

פסטה ברוטב אנשובי ושום

פסטה ברוטב אנשובי שום ושמן זית מתכון מעלף

הודיה אכלה מהפסטה הזאת ולא היתה לי ברירה אלא “לשקר” ולא לגלות שיש בפנים אנשובי כי לא היה לי חשק להכין לה משהו אחר חחחח נשבעת לכם שהיא אמרה לי וואו אמא איזה טעים אפשר עוד ! אפילו אני הייתי בשוק חחחחחחח
השילוב הזה פשוט אש אש אש לימון,שום, צ'ילי יבש, פרמזן ושמן זית יאממממממ
לא צריך פה הרבה אנשובי 2 פילטים מספיק, האנשובי מתמוסס אל תוך הרוטב כמעט לחלוטין, ורק נותן מליחות .. יום למחרת זה טעים יותר אז יאללה למטבח ,

רשימת מרכיבים

  • ⅔ כוס שמן זית
  • חצי חבילת פסטה
  • 3 שיניי שום כתושות
  • 2 פילטים של אנשובי
  • כף צ'ילי יבש חתוך
  • חצי לימון גרידה ומיץ
  • ½ כוס פרמזן מגורדת
  • חופן פטרוזילייה קצוצה
  • כוס פירוריי לחם

הוראות הכנה

  1.  פירוריי לחם – אני הכנסתי לתנור קוביות קטנות של לחם , פיזרתי שום כתוש, אורגנו וטימין יבשים שמן זית ואפיתי כ 15 דקות – אחריי האפייה טחנתי אותם גס.
  2. מחממים שמן זית
  3. מטגנים לשנייה את השום, מוסיפים גרידת לימון ואנשובי צ'ילי יבש וחצי כוס ממי הבישול של הפסטה
  4. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים ממולחים 2 דקות פחות ממה שרשום
  5. מסננים ומוסיפים את הפסטה לרוטב
  6. מפזרים את הפירורי לחם תוך כדיי טיגון יחד עם הפטרוזילייה והפרמזן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה