fbpx

פיצה כמו באיטליה, עם רוטב עגבניות ואנשובי

פיצה ביתית מעולה ממש כמו באיטליה וכייפית להכנה

רוצים לדעת מה הסוד לפיצה איטלקית אמיתית ?
לפני שמגלה לכם אתם כבר יודעים שחפירה זה חובה
אז ככה אמא שלי משוכנעת שהפיצה שלה מזיזה את כל האיטלקים הצידה ..לומר את האמת איטלקי יקבל התקפת לב אם הוא יראה את העובי של הבצק !! חחחחחחחח
השימוש בפולנטה בתחתית הבצק מזכירה לי את הפיצה שאכלתי באוקלנד ניו זילנד לפני 18 שנה .. הפיצה הכי טעימה שאיי פעם אכלתי בחיים שלי ..
זהו עכשיו חזרה לפיצה שלי
כמה דברים חשובים
תנסו להשיג או לקנות אבן שמוט – הפיצה תטעם ותרגיש כמו מטאבון .. טוב נסחפתי אבל ממש דומה
לישה של לפחות 10 דקות במיקסר תפתח את הגלוטן כמו שצריך ותיצור אלסטיות מהממת – ובטח שאפשר ללוש ביד !!!
אם אתם יכולים להכין את הבצק יום לפני ולהכניס למקרר אז זה יהיה וואוו אמיתי – הבצק יהיה מאוד אוורירי
חשוב מאוד שהתנור חלומם מאוד לפחות חצי שעה בחום 270 מ׳
פזרו פולנטה או סולת בתחתית של הבצק לפיי שאתם מורחים רובים ומוחלטים
זה יתרום לקראנציות מהממת

רשימת מרכיבים

  • 5 כוסות קמח לפיצה
  • 1 ו ½ כפיות שמרים יבשים
  • 1 ו ½ כפיות מלח
  • 2 ו ½ כוסות מים קרים
  • כף שמן

תוספות מעל הפצק

  • חבילת אנשובי
  • , רוטב עגבניות לפיצה של מוטי
  • גבינת מוצרלה מגורדת

הוראות הכנה

  1. מערבבים את היבשים
  2. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדיי לישה
  3. לשים במיקסר במשך 10 דקות עד שהבצק נהיה רך מאוד זה בסדר אם הוא קצת דביק עדיף מאשר יבש
  4. מוציאים את הבצק על משטח עבודה
  5. חותכים ל 6 עיגולים שווים ככל האפשר מניחים את העיגולים על מגש
  6. מורחים על העיגולים שמן זית
  7. מכסים הייטב עם ניילון נצמד ומגבת
    חשוב להרחיק ממשב רוח ( אני תמיד שמה בתנור מכובה כמובן
  8. אחריי שעתיים פותחים כל עיגול כמה שאפשר ( הסרטון ידגים)
  9. מורחים רוטב עגבניות אנשובי וגבינת מוצרלה

    אפייה

    מחממים תנור במשך חצי שעה לחום 270 מ'
    אם אתם יכולים לקנות אבן שמוט ז-ה חלוםםםםםם
    מניחים על האבן את הפיצה ואופים בין 8-10 ד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה