רוצים לדעת מה הסוד לפיצה איטלקית אמיתית ?
לפני שמגלה לכם אתם כבר יודעים שחפירה זה חובה
אז ככה אמא שלי משוכנעת שהפיצה שלה מזיזה את כל האיטלקים הצידה ..לומר את האמת איטלקי יקבל התקפת לב אם הוא יראה את העובי של הבצק !! חחחחחחחח
השימוש בפולנטה בתחתית הבצק מזכירה לי את הפיצה שאכלתי באוקלנד ניו זילנד לפני 18 שנה .. הפיצה הכי טעימה שאיי פעם אכלתי בחיים שלי ..
זהו עכשיו חזרה לפיצה שלי
כמה דברים חשובים
תנסו להשיג או לקנות אבן שמוט – הפיצה תטעם ותרגיש כמו מטאבון .. טוב נסחפתי אבל ממש דומה
לישה של לפחות 10 דקות במיקסר תפתח את הגלוטן כמו שצריך ותיצור אלסטיות מהממת – ובטח שאפשר ללוש ביד !!!
אם אתם יכולים להכין את הבצק יום לפני ולהכניס למקרר אז זה יהיה וואוו אמיתי – הבצק יהיה מאוד אוורירי
חשוב מאוד שהתנור חלומם מאוד לפחות חצי שעה בחום 270 מ׳
פזרו פולנטה או סולת בתחתית של הבצק לפיי שאתם מורחים רובים ומוחלטים
זה יתרום לקראנציות מהממת
תוספות מעל הפצק
מחממים תנור במשך חצי שעה לחום 270 מ'
אם אתם יכולים לקנות אבן שמוט ז-ה חלוםםםםםם
מניחים על האבן את הפיצה ואופים בין 8-10 ד
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה