fbpx

פילה עוף במחבת ברוטב לימוני משגע

פילה עוף עם לימון ואורגנו ארוחה טעימה במינימום עבודה
מסוג הימים שלא זרם לי בקלות רעיון למתכון .. היה לי במקרר פילה עוף מופשר וכמובן ששברתי את הראש עם מיליון רעיונות וברגע שהרפיתי
התחשק לי שילוב לימוני עם שום ויין לבן
הרעיון עלה ממתכון שעדיין לא שיתפתי אתכם של עוף ואורז עם לימון ואורגנו
אני בטוחה שתאהבו , אם בא לכם תוסיפו צלפים או עגבניות שרי בשלב האחרון של הרוטב, אחריי הוספת הלימון

רשימת מרכיבים

  • 350 ג’ נתחי פילה עוף
  • ½ כוס קמח לקימוח הפילה
  • מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן חמניות
  • כף אורגנו טרי או יבש
  • ½ כפית אבקת חרדל
  • כפית אבקת בצל
  • קורט צ’ילי גרוס
  • ½ בצל סגול קצוץ או 2 שאלוט
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף לימון סחוט
  • כפית גרידת לימון
  • ½ כוס ציר ירקות או מים
  • ¼ כוס יין לבן
  • חופן פטרוזילייה קצוצה

הוראות הכנה

  1. בקערה מערבבים מלח פלפל וקמח, עוטפים את הפילה עוף הייטב
  2. מנערים את שאריות הקמח ושמים בצד
  3. מחממים את השמן במחבת או בסוטאג’ ומטגנים את העוף משני הצדדים
  4. מוציאים לצלחת ומניחים בצד
  5. מוסיפים את בצלי השאלוט הקצוצים השום והאורגנו לאותה מחבת בה טיגנו את העוף ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב
  6. מוסיפים את התבלינים, אבקת חרדל, אבקת בצל וצ’ילי גרוס, מערבבים ומטגנים דקה נוספת
  7. מוסיפים את היין הלבן והציר
  8. מחזירים את הפילה למחבת סוחטים פנימה את מיץ הלימון,וגרידת לימון
  9. מבשלים כ- 5 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה