fbpx

פוקאצ'ה איטלקית עם שום קונפי ורוזמרין

פוקצ'ה קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף

אני לא מאמינה על עצמי שפעם רעדתי מבצקים המילה קמח העלתה בי חרדה חחחח ,
היום בצק הוא החבר הכי טוב לי מרגיע אותי,עושה לי טוב בלב נשבעת שזו התרפיה שלי חוץ מריקודים וחפירות כמובן
אני רוצה שגם את תחוו אני פה בשבילכם מה כבר יכול להיות הכי גרוע תפלו על מגש פוקצ'ה
אל תבהלו אם הבצק יצא רטוב , זה הסוד  לפוקאצ'ה אוורירית ומטרפת

רשימת מרכיבים

  • 4 כוסות קמח פוקאצ"ה של קמח הארץ
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 4 כפות שמן זית
  • רוזמרין טרי
  • מלח גס
  • ראש שום שהכנסתי לתנור עם שמן זית כ 30 דקות עד שנהיה רך

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל היבשים
  2. מוסיפים את המים הפושרים ולשים ממש דקה מקסימום עד לעיסה אחידה ודביקה מאוד
  3. עוטפים עם 2 כפות שמן זית
  4. ולמקרר לכל הלילה
  5. מוציאים מהמקרר מחכים כחצי שעה
  6. שמים במגש מלבני או ריבועי ושטוח בקוטר 32 ס"מ בערך
  7. חשוב מאוד לשמן היטב את התחתית שהפוקאצ'ה לא תידבק לתחתית.
  8. משמנים את הידיים ובעדינות לוחצים על הפוקאצ'ה ליצור את הגומות המפורסמות :)
  9. מטמיעים את הקונפי שום והרוזמרין בגומות ומפזרים מלח גס מעל
  10. מחממים תנור ל250 מעלות, ובסיום ההתפחה- מכניסים לאפייה של 15-20 דקות.
  11. חשוב מאוד להוציא את הפוקאצ'ה כשהצבע זהוב ויפה מעל, ולוודא שהיא אפויה כמו שצריך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה