fbpx

פוקאצ’ה אוורירית וטעימה בטירוף

פוקאצ'ה ביתית מעולה עם תערובת של זיתים ועשבי תיבול

המתכון שיגרום לכם להתאהב בבצק
שיגרום לכם לרצות לגעת שוב שוב ולא לפחד
יגרום לכם להצליח ולא תאמינו כמה שזה פשוט
מקווה ששכנעתי אותכם להכין – תגיבו לי פה בפוסט
אני מתרגשת לשתף במתכון אחד המיוחדים
פוקצ’ה שהיא סופר אוורירית
יש בה מליחות עדינה והתערובת ששמתי מעל וואוו
קשה היה להפסיק לנגוס אני אומרת מראש היא טעימה בטירוף

רשימת מרכיבים

אתם צריכים תבנית שטוחה בקוטר 30X40 ס”מ

לבצק :

  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • 500 ג קמח
  • 2 תפו”א בינוניים מבושלים ומעוכים ללא הקליפה
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח דק

לתערובת ששמים מעל הפוקצ’ה:

  • כוס חופן עלי בזיליקום טרי
  • 2 כפות אורגנו טרי
  • ½ כוס זיתי קלמטה שחורים חתוכים לחצי
  • 3 עגבניות תמר חתוכות
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. בקערה קטנה מערבבים יחד את השמרים עם המים הפושרים מערבבים ושמים בצד לתסוס כ 5 דקות
  2. לקערת המיקסר מכניסים את התפוחי האדמה הקמח והמלח ומערבלים לכמה שניות
  3. שופכים מעל את המים עם השמרים שתססו ומתחילים ללוש עם וו גיטרה על מהירות נמוכה עד בינונית עד שהכל מתאחד
  4. מגבירים את מהירות הלישה על מהירות גבוהה במשך 10 דקות לפחות. אמור להתקבל בצק אלסטי מאד, ודביק
  5. משמנים קערה, שמים את הבצק בפנים ומתפיחים שעתיים לפחות במקום חמים או עד שמכפיל נפח
  6. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בשמן זית
  7. מעבירים את הבצק אל התבנית , משטחים ומכסים שעוד התפחה של 30 דקות
  8. בקערה מערבבים יחד את חומרי הציפוי
  9. אחריי התפיחה השנייה מתחילים ליצור גומות בבצק בעדינות
  10. מפזרים את תערובת העגבניות והעשבי תיבול תוך כדי ליצות עדינות בבצק
  11.  מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. אופים כ 30-40 דקות.
    עד שמתקבל מאפה חום-זהוב.
  12. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת בלי הנייר אפייה
  13. ממתינים 10-15 דקות וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה