fbpx

עוף ואורז בתנור עם שום וזעפרן

עוף ואורז בתנור שלא יצא לכם יבש ,ארוחה טעימה ביותר בתבנית אחת

זו הארוחה שלכם למחר בערב
5 דקות עבודה , בלי טיגונים מיותרים , בלי עבודה קשה
נשבעת לכם גורמה בצלחת
האורז יוצא חמאתי לאללה
העוף קריספי
הילדים יעופו
האורחים ישתגעו
ואתם תנצלו את מחר בלטייל ולנשום אוויר כי יש ארוחה בדקה חחחחח
יצאו לי חרוזים
יאללה אוהבת אותכם מאוד

רשימת מרכיבים

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן
  • גזר
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית זעפרן
  • 3 ו-1/2 כוסות מים רותחים

    לעוף:

    2 כרעיים

  • כף סילאן
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2-3 ענפי אורגנו טרי
  • כף שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. חותכים את הגזרים בעובי בינוני
  2. את הזעפרן משרים בתוך ¼ כוס מים חמים
  3. בקערה מערבבים את כל מצרכי האורז,חוץ מהמים והזעפרן.
  4. מניחים את העוף בקערה גדולה ומזלפים מעל סילאן, לימון ושמן זית ומעסים היטב
  5. מוסיפים את המים החמים ואת הזעפרן לקערת האורז ומערבבים
  6. מעבירים לתבנית פיירקס עגולה או מלבנית שמתאימה לתנור
  7. שמים מעל את העוף
  8. אם בא לכם שימו מעל כמה עליי אורגנו
  9. מכסים בנייר אפייה ומעליו אלומיניום
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה
  11. מסירים את הכיסוי, ואופים עוד 20 דקות או עד שהעוף זהבהב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה