fbpx

עוף בגריל מושלם עם רוטב ירוק

גיליתי את הסוד לעוף בגריל קריספי עם בועות זהובות מבחוץ ורך מבפנים

גיליתי את הסוד לעוף שיוצא כל כך קריספי וזהוב עם בועות בצבע זהוב ומהמם בקיצר אתם הולכים להתעלף פה על המתכון הזה !!!
אחלה מנה לפסח
הסוד הוא לדאוג שהעוף יהיה יבש לגמריי מנוזלים !!!!
שהתנור יהיה רותח ברגע שמכניסים את העוף פנימה
ולצלות במדף הכי עליון

רשימת מרכיבים

  • 3 כרעי עוף
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • ½ צרור פטרוזילייה
  • 2 גבעולי אורגנו
  • ½ גרידת לימון
  • כפית פלפל לבן
  • מלח
  • כף רוטב וורצ’סטר
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום

הוראות הכנה

  1. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לעיסה חלקה או קוצצים היטב ואז מוסיפים את שאר המרכיבים
  2. מחממים תנור ל 230 מעלות
  3. בינתיים דואגים שהכרעיים יהיו ללא נוזלים בכלל , קחו נייר ניגוב ותנגבו היטב, זה הסוד לעוף קריספי
  4. לוקחים כף שמן זית ומעסים את העוף היטב, מוסיפים מלח ופלפל
  5. מכניסים לתנור החם ומורידים ל 200 מעלות
  6. צולים לכשעה
  7. אחרי שעה העוף אמור להיות מאוד זהוב וקריספי
  8. מוציאים החוצה ומוסיפים את הרוטב
  9. מכניסים שוב לתנור ל 10 דקות נוספות רק בשביל שהרוטב יקבל חריכות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה