עצרו הכל ! אין עוגה טעימה מזאת נשבעת לכם. אני לא מאמינה איזה קסם של שילוב
ריקוטה, תותים, שקדים חמאה ווניל , עוגה ללא קמח אלא עם קמח תירס ושקדים טחונים, מירוב שהיא טעימה הכנתי אותה יום אחריי יום. מחוכה לשמוע איך יצאה לכם. למרות שאני אוכלת קמח תמיד היתה לי רגישות אז עוגה בלי זו חגיגה
1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בקוטר 20 ס"מ.
2. מחממים תנור טורבו ל 170 מ
3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר, ווניל עד שהתערובת תפוחה ובהירה (כ- 7 דקות).
4. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד שכל השמן נטמע.
5. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים (אבקת שקדים,פולנטה, אבקת אפיה ומלח) ומנפים אותם.
6. מערבבים את הריקוטה עד שהיא חלקה
7. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר יבשים / מיץ לימון עם הגרידה ואת גבינת ריקוטה (3 פעמים יבשים ופעמיים מיץ לימון וריקוטה), מתחילים ומסיימים ביבשים.
8. לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע בנפח של התערובת .
9. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את התותים.
10. אופים את העוגה במשך 45 דקות עד שעה, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
11. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר.
טורפיםםםםםם
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה
נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!
מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.