fbpx

עוגת כרוב עם אורז ובשר טחון

עוגת כרוב בתנור עם אורז ובשר טחון

אל תחשבו פעמיים זו המנה
אז אם אהבתם את חלת התמרים שלנו אתמול… מהמתכון הזה שגם הכנתי עם אלינור ומור אתם תעופו!

עוגת כרוב במילוי אורז, בשר ודברים טובים שלא תרצו להפסיק לאכול.

וללא ספק גם תתן את אפקט ה'וואו' על שולחן החג! כל שאלה אני כאן בשבילכם אז יאללה לרוץ לירקנייה לקנות את הכרוב הכי גדול שיש

רשימת מרכיבים

  • כרוב שטוח גדול

    למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • חצי קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שום פנינה כתוש/2 שיני שום רגילות
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • מלח פלפל
  • כוס אורז יסמין שטוף
  • 6 שזיפים יבשים קצוצים דק
  • כף שמיר טרי קצוץ
  • כף נענע קצוצה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק דק

    לנוזלים

  • כוס ורבע מים
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל
  • ¼ כפית כורכום

הוראות הכנה

  1. הרתיחו מים בסיר גדול
  2. עם סכין חתכו את הליבה של הכרוב.
  3. הכניסו את הכרוב למים הרותחים עד שהעלים מתרככים, בערך 5-7 דקות מכל צד.

הכינו את המלית

  1. ‏במחבת טגנו את הבצל והשום עם 3 כפות שמן זית עד הזהבה
  2. הוסיפו כפית כורכום, כפית כמון, חצי כפית מלח וקורט פלפל שחור כתוש וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את הבשר וערבבו טוב.
  4. ‏‏בשלו כמה דקות, עד שהבשר כמעט מבושל, כבו את האש והעבירו לקערה.
    (אל תשטפו עדיין את המחבת)
  5. הוסיפו לקערה את יתר המרכיבים למלית ועוד כפית שטוחה של מלח. ערבבו היטב.
  6. ‏הוציאו את הכרוב מהמים לתוך מסננת
  7. ‏ובעדינות קלפו עלה עלה.
  8. ‏שמנו תבנית עגולה בקוטר של 22 ס"מ
  9. ‏ורפדו את התבנית עם שכבה של כלי כרוב (5-6 עלים)
  10. ‏בצורה של מניפה כשהעלה עולה על הדופן של התבנית.
  11. ‏מזגו את המלית על עלי הכרוב
  12. במחבת של הבשר הוסיפו כוס מים רותחים, 1/3 כוס שמן, 3 כפות סילאן, נגיעה של כורכום, מלח ופלפל.
  13. ערבבו על האש עד הרתחה ‏ושפכו את רוב הנוזלים על המלית.
  14. סגרו עם עוד עלים מעל וקפלו פנימה את העלים בדפנות.
  15. שפכו את יתר הנוזלים על הכרוב, הניחו צלחת קטנה מעל.
  16. ‏והכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 185° לשעה.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה