fbpx

עוגת יוגורט וקינמון עם קמח כוסמין

עוגת יוגורט וקינמון בחושה רכה ומשגעת

עוגות בחושות אף פעם לא הצליחו לי תמיד היו יוצאות לי כמו גומי או יבשות מדי במיקרה הטוב , החלטתי להילחם בתופעה ואחריי שזרקתי 4 עוגות בחושות לפח לא הרמתי ידיים ונולדה לה הצלחה !!! חחחח קבלו אותה ואין מצב שלא תאהבו אז להכין פליז
כמה דברים ממש חשובים להצלחה של העוגה ברגע שמוסיפים את הקמח לא לערבב יותר מדי כי אחרת יתפתח הגלוטן ויהיה בצקי מדי דבר שני כשכתוב להקציף ביצים עם סוכר אז תקציפו לפחות 5 דקות במהירות בינונית גבוהה עד שיצא קצף ממש תפוח ואוורירי

רשימת מרכיבים

  • ⅓ כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון – לערבב יחד ולשים בצד
  • 115 ג חמאה מאוד רכה
  • 100 ג סוכר חום – חצי כוס בערך
  • ביצה
  • 250 מ"ל יוגורט תנובה ביו 3% שזה מיכל וחצי
  • 250 ג קמח כוסמין או לבן
  • כפית אבקת אפייה

הוראות הכנה

  1. מקציפים את החמאה עם הסוכר עד שמשנה צבע לבהיר והמירקם ממש קרימי
  2. מוסיפים ביצה ויוגורט מקציפים הייטב
  3. ואז מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה עד שנטמע
  4. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
  5. משטחים חצי מהבלילה בתבנית
  6. מפזרים חצי מכמות הקינמון סוכר
  7. ואז את שאר הבלילה ושוב קינמון וסוכר
  8. אופים למשך 35-40 דקות בחום 170
  9. תדאגו לחמם את התנור לפחות חצי שעה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה