fbpx

עוגת דבש עם קינמון

עוגת דבש רכה וקלה מאוד להכנה

עוגת דבש לראש השנה שומרת על הרכות והעסיסיות שבה עד 3 ימים אם ישאר ממנה פירור חחחחח
עוגת דבש עם תה שחור, וקינמון מטריפה רכה ומהממת. גם אם אתם לא אוהבים עוגות דבש כי גם אני פעם לא התחברתי תנסו את הגירסה שלי ומבטיחה שתתאהבו .

רשימת מרכיבים

  • 1 1/4 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קוקוס (או כל אחר)
  • 1/2 כוס תה חם (מערבבים 1/2 כוס מים חמים עם שקית תה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים מעורבבים עם קוקוס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל -340 מעלות צלזיוס / 170 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ציפורן, והל ומניחים בצד.
  3. בקערה עם מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ודבש במהירות בינונית עד שנוצרת קציפה בהירה.
  4. מנמיכים מהירות, מוסיפים לאט את השמן ותמצית הווניל ומקציפים עד לתערובת אחידה.
    עכשיו ללא מיקסר :
  5. בתנועות עטיפה עדינות מוסיפים את הקמח ב 3 פעמים, לסירוגין עם התה ב 2 פעמים, מתחילים ומסיימים בקמח.
  6. אל תערבבו יתר על המידה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה אינגליש קייק, מפזרים שקדים וקוקוס.
  8. אופים 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  9. הניחו לעוגה להתקרר למשך 10 דקות, הוציאו אותה מהתבנית והניחו על רשת להתקרר לחלוטין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה