fbpx

עוגיות שוקוצ’יפס עם חמאה שרופה וקפה

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות שנמסות בפה

אכלתי קילו
וגם אתם תאכלו קילו אז כדאי שתכינו 2 קילו חחחחח
עכשיו ברצינות , עוגיות שוקולדצ׳יפס עם חמאה שרופה שהטעם שלה אגוזי מקורמל שקשה להסביר במילים תבינו רק אחרי שתכינו
פליז אל תוותרו על החלק של הכנת החמאה השרופה כי זה מה שעושה את כל ההבדל בין עוגיות שוקולד צ’יפס רגילות
העוגיות פריכות מאוד והשילוב של השוקולד עם הקפה מטורף

רשימת מרכיבים

  • 3/4 כוס חמאה רכה
  • ¼ כוס נס קפה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1ביצה + חלמון
  • 2 כפיות וניל
  • תערובת יבשים
  • 1 3/4כוסות קמח לבן
  • 1כפית שטוחה מלח דק
  • ½ כפית שטוח סודה לשתייה
  • 100 ג שוקולד ציפס

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים חמאה שרופה :

  1. שמים את החמאה בתוך סיר קטן או מחבת עמוקה וקטנה ומדליקים את הלהבה על עוצמה נמוכה-בינונית.
  2. ברגע שהחמאה נמסה, מערבבים מדי פעם.
  3. תוך 3-4 דקות החמאה מתחילה לבעבע קלות ומוצקי החלב יתחילו להשחים.
  4. ממשיכים לערבב את החמאה המומסת עד שצבעה הופך חום בהיר וניחוח אגוזי עולה מהסיר.
  5. מחכים שהחמאה תתקרר,
  6. טורפים את החמאה עם הסוכר,ביצים ווניל עד למירקם חלק.
  7. מנפים לתוך קערה נפרדת את הקמח מלח ואבקת סודה. הניפוי חשוב כדי לאוורר את הקמח וגם כדי לערבב את החומרים היבשים ביניהם לפני שמאחדים אותם עם הרטובים.
  8. מוסיפים את הקפה
  9. מוסיפים את היבשים לחמאה ומערבבים עד שהכל אחיד
  10. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבלים עד לאיחוד.
  11. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי-שעתיים להתייצבות
    קורצים עיגולים שווים בעזרת כף או כף גלידה ומניחים במרווחים גדולים
  12. אופים 10-12 דקות עד שהם נראים פריכים ושחומים מעט אחרי הצינון.
  13. מצנננים ל 10 דקות
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה