fbpx

עוגיות ריקוטה תפוחים וקינמון

מאפה האהוב עלי בחורף בכלום עבודה, השילוב בין תפוחים ריקוטה וקינמון הוא וואוו ענקי

כמה שאני אוהבת מתכוני אפייה קלים במיוחד שהם יוצאים כל כך טוב
אחותי סיגל נתנה לי רעיון למאפה/ עוגייה הזה האמת לא הייתי בטוחה איך לקרוא לו
אין פה יותר מדי עבודה הכל בקערה אחת ויצא לכם קסם
דמיינו שמגיעים אלייכם אורחים וזה מה שיציל אותכם
אני חולה על גבינת ריקוטה והשילוב הזה עם תפוחים וקינמון זה וואוו

 

 

רשימת מרכיבים

  • 2 כוסות קמח רגיל או כוסמין
  • 2 כפיות א.אפיה
  • 250 ג' ריקוטה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • ¼ כוס סוכר
  • כפית וניל

לתערובת התפוחים

  • 2 תפוחי עץ קצוצים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כפית וחצי קינמון

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. טורפים ביצה, מוסיפים את החמאה וטורפים שוב עד למירקם חלק
  3. מוסיפים את הריקוטה וסוכר ווניל וממשיכים לערבב עד לתערובת חלקה
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, מערבבים עד שהכל נטמע בעדינות
  5. לשים לב שלא לערבב יותר מדי, רק עד שמתאחד
  6. מוסיפים את התפוחים
  7. יוצרים עיגולים, משטחים מעט
  8. מפזרים קינמון ומעט סוכר
  9. ולתנור לכ 30 ד' בתנור או עד שמזהיב ופריך

2 תגובות

  1. היי ורד
    בהוראות הכנה מצויין שמן שלא מוזכר ברכיבים.איזה וכמה?
    האם את חושבת שיעבוד גם עם קמח שקדים?
    תודה על המתכונים שאת משתפת
    כשאת אוכלת בתיאבון את הורסת!!!

    1. קודם כל תודה רבה את ממוש !!!!! טעות שלי ממי תיקנתי עכשיו , זה 1/4 כוס חמאה ממומסת , לדעתי זה יעבטד מצויין עם קמח שקדים , תודיעי לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה