fbpx

עוגיות קוקוס ושוקולד לבן מטריפות

עוגיות קוקוס ושוקולד לבן פריכות וטעימות בטירוף

ליעד אמר שזו העוגיה הכי טעימה בעולם .. להאמין לו ?
אני אומרת שיגעון של שילוב תאמינו לי ?
נאור אהב מאוד רק ביקש פחות קוקוס אז ככה יום שישי ממש שעתיים לפני כניסת שבת ולא הכנתי קינוח ועוגה תמיד אצלי בסוף הרשימה חחח מה אני יעשה לא ממש מתחברת למדידות מדוייקות אני אוהבת חופשי
בקיצר קבלו שילוב הורס
חשוב לי להגיד שאם אתם לא בעיניין של שבבי קוקוס כי באמת שצריך לאהוב קוקוס בשביל לאכול ממנו חתיכות אז פשוט שימו במקום קוקוס טחון ויצא משגע לא פחות

רשימת מרכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין או רגיל
  • 50 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס
  • כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם מטבעות שוקולד לבן
  • 50 גרם מקלות שקדים

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים יחד חמאה, סוכר דמררה, מלח ווניל, עד שמתקבלת תערובת קרימית
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל
  3. מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבלים עד שהבצק כמעט מאוחד
  4. מוסיפים שוקולד וושקדים קצוצים ומערבבים עם כף או לקקן
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים 2 גלילים הדוקים
  6. יוצרים עיגולים ( אני השתמשתי בכף מדידה ) ןמכניסים למקפיא כשעה
  7. הבצק דביק מאוד לא להיבהל
  8. מחממים תנור ל-170
  9. אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
    טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה