fbpx

עוגיות עם חמאה שרופה טעימות בטירוף

עוגיות חמאה שרופה וקוקוס ממכרות בטירוף

עצרו רוצו למכולת ! קנו את המצרכים או שיש לכם כבר אותם כי הם דיי פשוטים
תפשילו שרוולים
קראו את המתכון
תכינו תרקדו ובחיאתתתתת תייגו אותי טוב ?

עוגיות הכי קריספיות וחמאתיות בעולם עם חמאה שרופה – לא להיבהל כי זו באמת טכניקה פשוטה שכל אחד יכול רקקקק אל תזוזו אפילו לשנייה מהחמאה כי אז היא תישרף
הסרטון ממחיש הכל

רשימת מרכיבים

  • 225 ג גרם חמאה רכה
  • 2 כפות מים
  • 145 גרם סוכר חום ( ¾ כוס)
  • ביצה
  • כפית מחית וניל
  • 180 גרם קמח לבן ( בערך כוס ו 3)
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית אבקת אפייה
  • 240 ג קוקוס טחון לא ממותק ( בערך 4 כוסות)

הוראות הכנה

לחמאה השרופה:

  1. בסיר על אש בינונית ממיסים 225 ג חמאה ונותנים לה לבעבע מעט עד שמוצקי החלב מתחילים להתקרמל
  2. לקראת הסוף כשמתחיל קצף מורידים מהאש ומערבבים מהר כדי למנוע מהחמאה להמשיך להשרף.
  3. מעבירים לכלי חסין חום ומקררים את החמאה לבערך שעתיים
    הנוזלים מתאדים ולכן משקל החמאה ירד.אמור להישאר בדיוק כוס אם טיפה חסר אפשר להוסיף מים .
  4. מערבבים את החמאה השרופה עם הסוכר
  5. מוסיפים ביצה ומחית וניל
  6. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח
  7. מוסיפים בהדרגה לקערה עם החמאה והסוכר ומערבבים עד לאיחוד.
  8. מוסיפים קוקוס
  9. מגלגלים עיגולים בגודל של כף מלאה או משתמשים בכף גלידה
  10. משטחים מעט עם היד או עם כף
  11. אופים ב 180 מעלות 10-12 דק' או עד שהקצוות  טיפה משחימים.
    חשוב לתת לעוגיות לנוח עשר דקות בלי לגעת אחרת הן יתפרקו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה