fbpx

סקונס עם שוקולד וקינמון

מאפה בריטי חמאתי שיתפורר לכם בפה

סקונס מעלף עם קינמון ושוקלד
סקונס מזכיר לי את אוסטרליה, חורף במלבורן יוצאים לטייל בימי ראשון ל איזורים הכפריים ועוצרים לכוס תה עם סקונס ביתי המוגשים עם קצפת וריבה
עכשיו רוצו למטבח תבדקו שיש לכם הכל
אם לא שלחו מישהו למכולת השכונתית לקנות מה שצריך
גם אם אף פעם לא הכנתם עוגה או עוגייה לפני זה עדיין יצא לכם אש
אין פריכות כזאת
הקינמון השוקולד והחמאה
הצילוו נפלתי על מגש ששוקל קילו ואז אני מתלוננת על עודף משקל חחחחח

רשימת מרכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 5 כפיות סוכר
  • כפית קינמון
  • כפית וניל
  • כוס שוקולד צ’יפס
  • קורט מלח
  • 90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • ביצה
  • ½ כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים יחד
  2. מוסיפים את קוביות החמאה הרכות ולשים על לתערובת פירורית
  3. מוסיפים את הביצה וניל ושמנת ולשים לבצק אחיד, ממש דקה. מוסיפים את השוקולד צחיפס ושוב לשים לשנייה ממש
  4. משטחים את הבצק לצורת עיגול שטוחה , חותכים בעדינות לפרוסות עוגה
  5. מורחים לךב מפזרים סוכר חום
  6. אופים בצנור שחומם מראש 190 לכ 30 דקות
  7. מצננים כ 10 ד’ וטורפים מגש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה