fbpx

ספגטי חצילים ועגבניות משגע

פסטה עם רוטב עגבניות וחצילים קרימי ומשגע

רוצו למכולת, קנו קילו ספגטי, רוצו חזרה הביתה
תכינו את המתכון הזה ואחריי ביס אחד אתם נופלים על הסיר לבד טוב יש לי חולשה לחצילים, מהצד העיראקי ומהצד המרוקאי משום מה החצילים של סבתא סלימה ז"ל היו טעימים יותר יש לאמא שלי תבשיל של חצילים עם עוף בליטר שמן שהיא עפה עליו זיכרון ילדות דיי בעייתי חחחחח
בקיצר קבלו מתכון חגיגה לנשמה, כל כך קרימי ומטרף שאי אפשר להפסיק אפשר להחליף את הצילי החריף במתוק

רשימת מרכיבים

  • 500 ג' ספגטי
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס מי בישול של הפסטה
  • 4 שיניי שום פרוסות
  • 2-3 צ"לי יבש חריף חתוך דק
  • מלח ופלפל
  • כפית סוכר
  • כף אורגנו טרי
  • חופן בזיליקום טרי
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 400 ג' פחית שימורי עגבניות מרוסקות
  • חציל בינוני, חתוך לקוביות

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל 220 מ' טורבו
  2. מניחים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח ופלפל
  3. משמנים נייר אפיה ומניחים את פרוסות החצילים מזלפים שמן זית
  4. -מכניסים לאמצע התנור שחומם מראש ל 220 ואופים במשך 20-30 דקות.

מכינים את הרוטב:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה
  2. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
  3. מוסיפים עגבניות מרוסקות, וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה מבשלים כ-10 דקות עד שנוצר מרקם סמיך
  4. מבשלים את הפסטה:
  5. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.
  6. לרוטב מוסיפים את האורגנו, חצילים, חצי כוס מי הבישול וחצי כוס פרמזן מערבבים
  7. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים עד שיסמיך – אם צריך תוסיפו את חצי הכוס מי בישול הנוספים
  8. טעים אששששששש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה