fbpx

סלקים בתנור עם כרישה ברוטב בלסמי

סלקים וכרישה בתנור מתקרמלים יחד ואז מגיע רוטב עילפון

סלקים צלויים עם כרישב ברוטב בלסמי מעלף ת’נשמה
שמרו את המתכון לפסח האורחים יעופו מהכיסא נשבעת
המתיקות של הסלקים עם הכרישה הקריספית והחמצמצות של הבלסמי !!! אין לי מילים
כשהייתי ילדה אמא שלי האלופה שעד היום היא עושה זאת עפה על הסלט של סלקים מבושלים עד שהם לא נושמים וואז מוסיפה מלח לימון שמן פטרוזיליה חחחחחח חלילה אני לא נגד זה אבל סלקים צלויים זה משהו אחר 🤣

רשימת מרכיבים

  • 3 סלקים אדומים שטופים היטב וחתוכים לרבעים
  • 4 סלקים קטנים צהובים שטופים וחצויים
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף חרדל דיזון
  • 1 כף מייפל
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל
  • ½ כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות
  2. מערבבים את הסלקים עם המלח והשמן זית
  3. מניחים על תבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה
  4. צולים את הסלקים ל 40 דקות , אחרי 20 דקות מערבבים את הסלקים
  5. בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב
  6. מזלפים מעל
  7. מפזרים נענע וטורפים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה