fbpx

סלסלאות פילו ריקוטה ותותים

קינוח מושלם בכלום עבודה , עליי פילו קריספיים והמלית של הריקוטה והתותים פשוט מעדן

סלסלות פילו במילוי ריקוטה תותים ווניל – יוצאים 18 סלסלאות בתבנית מאפינס
ביס עסיסי חמאתי קרימי וטעיםםםם כל כך !!! אין פה מקום לטעויות
אני פשוט מתה על הקינוח הזה אני מכינה אותו המון עם כל פרי יער קפוא או טרי תלוי מה יש לי בבית
לכבוד יום האהבה, אני מאחלת לכולנו שנאהב את עצמנו ונקבל את עצמנו איך שאנחנו והשאר יבוא…
אם אין אני לי מי לי 🤍
נשיקות

רשימת מרכיבים

  • חבילה של עלי פילו – אני השתמשתי בשימרית
  • 300 ג תותים טריים חתוכים קטן
  • סוכר חום לפיזור מעל

למילוי:

  • 500 גרם ( 2 מיכלים ) ריקוטה של גד
  • 2 חלמונים וביצה אחת
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס סוכר
  • גרידת ומיץ מלימון שלם

להברשת דפי הפילו הסלסלאות:

  • 30 גר’ חמאה מומסת

הוראות הכנה

  1. טורפים את כל מרכיבי המלית יחד
  2. פורסים את עלי הפילו על השיש – חותכים ל 4 שורות ואז שוב לריבועים
  3. כל ריבוע מניחים בתוך תבנית שקעים משומנת ומשמנים בחמאה כל עלה
  4. מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית
  5. חוזרים על הפעולה 4 פעמים
  6. ממלאים בתערובת המילוי, כמעט עד הסוף, מפזרים את התותים
  7. מפזרים סוכר חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפים זהובים לגמרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה