fbpx

סלסלאות פילו במילוי ריקוטה ודובדבנים ממכרות

קינוח מושלם פילו ריקוטה ודובדבנים

ביס חמאתי, יתנפץ לכם בפה הקריספיות של הפילו חחח מרגישה אייל שני לרגע
אני לא מאמינה איזה טעים הקינוח הזה מעדן אמיתי בהשראת שפית אוסטרלית שאני מאוהבת בסגנון בישול שלה בשם קרן מרטיני
אי אפשר לטעות עם ריקוטה וניל ודובדבנים
אם לא בא לכם להתעסק עם הסלסלות , למרות שהילדים יכולים להצטרף שלחו לי הודעה ואשלח לכם אופציה פשוטה יותר

רשימת מרכיבים

  • חבילה של עלי פילו – אני השתמשתי בשימרית – יוצאים 24 בערך
  • 300 ג דובדבנים – אני השתמשתי בקפואים של סנפרוסט
  • 150 ג אוכמניות קפואות או טריות
  • סוכר חום לפיזור מעל
  • ½ כוס ציפוי תירס

    למילוי:

  • 500 גרם ( 2 מיכלים ) ריקוטה של גד
  • 2 חלמונים וביצה אחת
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס סוכר
  • גרידת ומיץ מלימון שלם

להברשת דפי הפילו הסלסלאות:

  • 100 גר' חמאה מומסת

הוראות הכנה

  1. פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה
  2. חותכים ל 4 שורות ואז שוב לריבועים
  3. כל ריבוע מניחים בתוך תבנית שקעים משומנת ומשמנים בחמאה כל עלה
  4. מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית
  5. חוזרים על הפעולה 4 פעמים
  6. ממלאים בתערובת המילוי, כמעט עד הסוף, מפזרים את הפירות
  7. מפזרים את הציפוי תירס מעל
  8. עכשיו מכסים עם עוד ריבוע ומכווצים את הדפנות
  9. משמנים שוב בחמאה
  10. מפזרים סוכר חום
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהמאפים זהובים לגמרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה