fbpx

סלט תרד סלק ונקטרינות צלויות

סלט אחד הטעימים שהכנתי מרענן ומשגע

בחיים שלי לא שמתי פירות בסלט ואין מצב שאני יגיד לאבא שלי חיים חינגה העיראקי שהיום זה מה שעשיתי
היתה לי חברה דרום אפריקאית שתמיד שמה תותים בסלט תרד ואף פעם לא הבנתי אותה
בקיצור הכל בראש נשבעת לכם
ברגע שאנחנו משחררים ומנסים דברים חדשים אז קורא קסם
החפירה הקצרצרה להיום הסתיימה
קבלו את הסלט שילווה אותכם כל שבוע כל החיים חחחחחח בחורף נחליף את הנקטרינה בתפוז

רשימת מרכיבים

  • נקטרינה אחת חוצים לפלחים
  • תרד טרי  חותכים גס
  • בצל ירוק קוצצים
  • סלק אדום בינוני מגרדים לרצועות
  • קרוטונים
  • צנוברים

רוטב מעלף:

  • שן שום כתושה
  • כפית דבש
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת נון סטיק
  2. ברגע שחם מוסיפים חופן צנוברים ממש לדקה על שמשנים צבע
  3. את הנקטרינה מורחים בשמן זית וצורבים במחבת פסים כ 4 דקות מכל צד

    רוטב מעלף:

  4. שן שום כתושה
  5. כפית דבש
  6. 2 כפות חומץ תפוחים
  7. 2 כפות שמן זית
  8. מלח ופלפל
  9. מערבבים את מרכיבי הרוטב
  10. שופכים מעל הסלט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה