fbpx

סלט תפו”א ואפונה קרימי

סלט תפו"א ואפונה קרימי ומשגע , הולך פצצה עם בשר או דגים

המתכון הזה של אמא שלי האלופה , לפני כמה שנים באחד הביקורים שלה באוסטרליה הוזמנו לברביקיו אצל חברים , קיצר הכינה את הסלט הזה וכולם השתגעו
הולך פצצה עם כל מנה בשרית או דגים
תתכוננו ליפול על קערה שלמה
לא לשכוח לאדות את הירקות , הבישול במים גם גורם לאיבוד של הטעם וגם המירקם שונה

רשימת מרכיבים

  • 6 תפוח אדמה -בינוניים
  • כוס אפונה
  • 2 בצל ירוק
  • ½ בצל סגול
  • כף שמיר קצוץ
  • מלח – כפית שטוחה
  • פלפל שחור – כפית שטוחה
  • 2 כפות מיונז
  • כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מאדים את תפוחי האדמה עד שרכים אך לא רכים מדי 
  2. מוציאים מהסיר, לקרר ולקלף
  3. מאדים את האפונה למשך 10 דקות ומצננים 
  4. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות
  5. מוסיפים אפונה, בצל ירוק , בצל סגול, שמיר, מלח, פלפל
  6. מערבבים בעדינות 
  7. שמים את המיונז במרכז הצלחת ומערבבים 
  8. טורפים 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה