fbpx

סלט שומר צלוי עם רוטב מעלף

שומר צלוי זה פשוט מעדן השומר לאחר הצלייה מקבל מתיקות ועדינות משהו אחר לגמריי מאשר לאכול אותו טרי

קבלו סלט ביש בש מטרף ת’חושים! טוב אז ככה זה אתמול ליעד שיגע אותי חוסר שיגרה הלבד כל זה יחד עם גיל ההתבגרות ולהיות ילד על הרצף ואז אני הייתי הקורבן !!!! עוד שנייה התפוצצתי היה לי כל כך קשה אפילו לנשום שכחתי…..ואז הוא הסכים לצאת להליכה ארוכה … וואו חזר חדש !!!!!!!!!!! טוב שיתפתי ! תודה שהקשבתם בטוחה שגם אצלכם לא פשוט כי כל ילד סובל איפשהו מהחופשים הארוכים האלה
נחזור לסלט, אז בזמן שהוא יצא להליכה לא האמנתי אבל היה בי את הכוח להכין את הסלט זהה שכבר שבוע אני חושבת עליו
אז הנה יקרים שלי
טעים אש !

רשימת מרכיבים

  • 2 שומר טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • קליפת לימון מגורדת
  • תפוז דם אחד קלוף וחתוך לפלחים דקים

לרוטב:

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • כף לימון סחוט
  • כף חומץ תפוחים
  • כף חרדל גרגירים
  • כף מייפל
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. מסירים חלק מקצוות השומר חוצים ומחלקים לרבעים
  2. חותכים לפי השורש לרצועות מאורכות ורחבות
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים שמן זית,מלח וגרידת לימון מערבבים היטב
  4. מחממים מחבת פסים או ברזל לחום גבוה
  5. צולים את השומר כמה דקות מכל צד עד לריכוך ועד שמשחים מעט ממשיכים להפוך שלא ישרף
  6. מוציאים החוצה
  7. מערבבים את כל חומרי הרוטב שמים בצד
  8. לפני ההגשה מסדרים את השומר בצלחת הגשה
  9. שמים מעל את פלחי התפוז, חמוציות ואת הרוטב אני פיזרתי קצת שמיר קצוץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה