fbpx

סלט ראש סלרי מטוגן וכרוב סגול

סלט מעדן אמיתי, ראש סלרי מטוגן בטיפטיפונת שמן עם תפוח וכרוב והרורוטב עילפון

דמיינו את הפנים של סבא חיים העיראקי אם אני יגיד לו שטיגנתי תפוח
דמיינו שוב את ההבעת פנים שלו אם אני יבקש ממנו לקחת ביס מהסלט הזה
הוא יגיד לי “ מה קרה לך תגידי לי מי מטגן תפוח”
אמא שלי האלופה אכלה את הסלט והשתגעה!!!
אני מודה שזו פעם ראשונה שטיגנתי ראש סלרי ותפוח … אין לי מילה שתתאר !!
אתם פשוט תכינו ולא תאמינו
אין מצב שאעלה מתכון שהוא לא פחות ממשגע

רשימת מרכיבים

  • ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • כף פטרוזילייה קצוצה
  • תפוח אחד חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי טימין
  • 1/2 צ"ילי אדום קצוץ
  • כף דבש
  • ¼ כרוב סגול פרוס דק
  • אגוזיי מלך
  • כף שמן זית

רוטב:

  • כף בלסמי
  • כפית דבש
  • כפית חרדל
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן ומטגנים את קוביות הסלרי יחד עם טימין עד שמזהיב והמרקם הופך כמו צ’יפס
  2. מוציאים החוצה לקערה
  3. באותה מחבת שמים את קוביות תפוח ומטגנים עם כפית דבש ממש ל 2 דקות
  4. ואז שופכים מעל הסלרי
  5. מאחדים עם כרוב ,צ"ילי ופטרוזיליה
  6. שופכים רוטב מעל
  7. ואגוזיי מלך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה