fbpx

סלט קיסר עם רוטב מיונז ביתי

סלט קיסר עם קרוטונים, סלמון מעושן ורוטב מיונז ביתי! עילפון של מתכון

אני מבטיחה לכם שהסלט הזה יככב במטבח שלכם כל הקיץ
אין טעים ממנו באמת במיוחד שמכינים את המיונז הביתי שלי וקרוטונים
אני תמיד משנה את הירקות , מוסיפה רוקט , צנון כרוב חתוך דק
משתמשת ברוטב מיונז ומוסיפה טונה טרייה שצרבתי במחבת פסים לדקה
והנה עוד רעיון

רשימת מרכיבים

  • לבבות חסה שטופים וחתוכים 
  • 2 מלפפונים פרוסים לעיגולים 
  • 50 גרם שבבי פרמזן
  • ½ בצל סגול חתוך דק
  • 100 ג' סלמון מעושן 

לקרוטונים:

  • 5 פרוסות לחם חתוכות לקוביות אחידות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות או כפית אבקת שום 
  • 2 גבעולי אורגנו טרי או כפית יבש
  • חצי כפית טימין 

לרוטב:

  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • ביצה 
  • 2 שיניי שום 
  • כף חומץ תפוחים 
  • מלח
  • שלושת רבעי כוס שמן 

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל 180מעלות טורבו
  • מערבבים את כל המצרכים של הקרוטונים יחד, משטחים על מגש אפייה ומכניסים לתנור כ 20 דקות
  • או עד שמשחים וקריספי
  •  מצננים ושומרים בקופסה עד להגשה.

הרוטב:

  • מכניסים את כל חומרי הרוטב מלבד השמן לבלנדר ומפעילים לקבלת מרקם חלק ואחיד
  • מוסיפים את השמן ומפעילים שוב כדי ליצור מרקם קרמי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך

הרכבת הסלט: 

  • מערבבים את החסה בצל והמלפפון 
  • מפזרים את הקרוטונים, חתיכות סלמון ושבבי פרמזן 
  • ומטפטפים את הרוטב מעל 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה