fbpx

סלט מלפפונים ונענע קראנצ'י

סלט מלפפונים נענע ובצל סגול פרשי וטעים אש

סלט מלפפונים נענע ובצל סגול כל כך פרשי ומהמם
אל תנסו להוסיף שום או שום דבר אחד כי העדינות של הסלט הזה ממכרת
רעיון מעולה לפסח, אל תוותרו על המי קרח בבצל זה עושה אותו קריספי בטירוף
סלט שילך מעולה עם דגים אן בשרים

 

רשימת מרכיבים

  • 8 מלפפונים טריים ופריכים
  • ½ כוס נענע
  • ½ בצל סגול
  • ½ צ’ילי אדום
  • כפית מלח

לרוטב

  • ¼ כוס חומץ תפוחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 2 כפיות סוכר חום
  • כף מים חמים

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ושומרים עד להגשה
  2. חוצים את המלפפונים לאורכם ומרוקנים את הגרעינים בעזרת כפית
  3. פורסים את המלפפונים דק לצורת חצאי ירח
  4. מפזרים מלח מעל המלפפונים ומסננים נוזלים כ 15 דקות
  5. קוצצים את הבצל הסגול ומשרים במי קרח כ 10 דקות ואז מסננים היטב
  6. שמים את המלפפונים, בצל, בצ’ילי ונענע ומערבבים
  7. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה